תשובה:
ראה תהליך פתרון בהמשך:
הסבר:
ראשית, אנחנו צריכים לשכתב את המשוואה בצורה ריבועית סטנדרטית:
# 3x ^ 2 + 6x - צבע (אדום) (2) = 2 - צבע (אדום) (2) #
# 3x ^ 2 + 6x - 2 = 0 #
הנוסחה הריבועית קובעת:
ל # ax ^ 2 + bx + c = 0 #, ערכי #איקס# אשר הפתרונות למשוואה ניתנים על ידי:
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
ההבחנה היא החלק של המשוואה הריבועית בתוך הרדיקלי: #color (כחול) (b) ^ 2 - 4 צבע (אדום) (א) צבע (ירוק) (c) #
אם המפלה היא:
- חיובי, תקבל שני פתרונות אמיתיים
- אפס אתה מקבל רק פתרון אחד
- שלילי אתה מקבל פתרונות מורכבים
כדי למצוא את המפלה על בעיה זו תחליף:
#color (אדום) (3) # ל #color (אדום) (א) #
#color (כחול) (6) # ל #color (כחול) (b) #
#color (ירוק) (- 2) # ל #color (ירוק) (c) #
# צבע (כחול) (6) ^ 2 - (4 * צבע (אדום) (3) * צבע (ירוק) (- 2)) => #
#36 - (-24) =>#
#36 + 24 =>#
#60#
כי להפלות חיובית יהיו שתי פתרונות אמיתיים לבעיה זו.