תשובה:
הכיכר של
הסבר:
המילה "מושלמת" היא שאלה זו אינה נחוצה.
ריבוע מושלם הוא הריבוע של מספר שלם. אז הכיכר של
לדוגמה: 9 הוא הריבוע של 3, אנו אומרים "9 הוא הכיכר המושלמת" ("זה הכיכר של 3"). אנחנו לא צריכים לומר (ולכן אנחנו לא) כי "9 הוא הכיכר המושלמת של 3".
אין דבר כזה "ריבוע לא מושלם של מספר"
מהו דוגמה של נישה אקולוגית? + דוגמה
ארקר פיש יורק על חרקים מעופפים, משתמש באוויר מעל המים כגומחה אקולוגית. נישה היא קטגוריה קטנה זה עשוי פיצול קטגוריות גדולות. לדוגמה, אם אתה אוהב Musicals, ז 'אנר נישה יהיה סרטים בוליווד. בוליווד היא חלק קטן יותר של Musicals. כאשר אנשים מדברים על נישות, הם בדרך כלל מתכוון באמצעות רעיון / מקום / מוצר שאף אחד אחר לא משתמש. לדוגמה, אם אתה מוכר ממתקים באנגליה, אתה יכול רק למכור הודי ממתקים אשר הוא שוק נישה שאף אחד אחר לא משתמש. לכן, נישה אקולוגית היא אזור המשמש או מיושב על ידי מינים שהתאימו במיוחד עבור זה. לדוגמה, יריקה דגים (Archer Fish) לירוק את המים כדי להכות חרקים עפים מעל פני המים. דג ארצ'ר משתמש בנישה האקולוגית של
מהו דוגמה של פרדוקס בספרות? + דוגמה
הציטוט "כל בעלי החיים שווים, אבל יש בעלי חיים שווים יותר מאחרים" מחוות החיות של ג'ורג 'אורוול היא דוגמה לפרדוקס בספרות. כמכשיר ספרותי, פרדוקס הוא סט של שני מושגים סותרים או יותר, שכאשר חושבים עליהם, חושפים משמעות נסתרת או אמת. הציטוט "כל בעלי החיים שווים, אבל כמה בעלי חיים שווים יותר מאחרים" הוא דוגמה טובה לפרדוקס. שוויון פירושו שכולם נמצאים באותה רמה. אין זה אפשרי שמישהו יהיה "שווה יותר" ממישהו אחר, כי זה סותר את מושג השוויון. עם זאת, כאשר הציטוט לעיל נחשב, מתברר כי מה אורוול הוא דן את אופיו של השוויון כפי שהוגדר - במקרה זה - על ידי הממשלה והפוליטיקה. חוות החיות היא אלגוריה לממשלה הסט
למה הוא משלים את הכיכר שימושי? + דוגמה
כדי לפשט ביטויים ריבועיים, כך שהם יהיו פתוחים עם שורשים מרובעים. השלמת הכיכר היא דוגמה לשינוי טרנספורמציה של טשירנהאוס - שימוש בתחליף (אם כי במשתמע) כדי לצמצם משוואה פולינומית לצורה פשוטה יותר. (0) = 0 = 4 + x + bx + c = 0 "+" + 0 "" עם 0 = 0 = 0 = 4 = (+) 2 + 2 (2) + 2 (2x) b + b ^ 2 (b = 2-4ac) צבע (לבן) (0) = (2x + b) ^ 2 (+ (2x + b) + (b = 2-4ac)) (2x + b) + sq (b ^ 2-4ac) (2x + b - sqrt (b = 2-4ac)) מכאן: 2ax = -b + -qqrt (b ^ 2-) 4), אז: x = (-b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) (2a) אז זה התחיל עם משוואה ריבועית בצורת: ax + 2 + bx + c = 0 הגענו אותו לתוך טופס t ^ 2-k ^ 2 = 0 עם t = (2x + b) ו- k = sqrt (b ^ 2