איך לפתור את sqrt (x-3) -sqrtx = 3?

איך לפתור את sqrt (x-3) -sqrtx = 3?
Anonim

תשובה:

אין פתרונות.

הסבר:

ניתן לשנות את המשוואה שניתנה:

#sqrt (x-3) = sqrt (x) + 3 #

זה שווה לשאול איפה שתי פונקציות מצטלבות. הפונקציות במקרה זה הן:

#y = sqrt (x-3) #

#y = sqrt (x) + 3 #

רק תצפית על גרף הפונקציות מבהירה כי השניים לעולם לא יצטלבו:

(y-sqrt (x) +3) = 0 -10.97, 46.77, -9.94, 18.93}}

אתה יכול לציין כי הפונקציות מופיעות לכיוון אחד לעבר השני # x = 0 #. בשלב זה הפונקציות הן להיות דמיוני מוערך. אם הגרף נמשך בחלל מורכב, הם עדיין לא מצטלבים.