תשובה:
הסבר:
בגלל סדר פעולות, אנחנו תמיד לפתור את החלק בתוך סוגריים ראשון.
רק להכפיל
אל תשכח שהיית מכפיל שברים. מספרים אלה חייבים להיות מוחזרים טופס שבר שלהם,
לבסוף, שברים תמיד צריך לשים פנימה מונחים פשוטים.
כיצד אתה מכפיל את uv ^ {6} w ^ {- 8} cdot u ^ {- 1} v ^ {0} w ^ {- 1} cdot u ^ {0} v ^ {9} w ^ {- 1}
Uv ^ 6w ^ -8 * u ^ -1 ^ ^ ^ ^ ^ ^ * u ^ 0 ^ ^ ^ ^ ^ = = v ^ 15w ^ 10 - נביא את זה משתנה אחד בכל פעם: u ^ 1 * u ^ -1 * u ^ 0 = u ^ 0 = 1 v ^ 6 * v ^ 0 * v ^ 9 = v ^ 15 w ^ 6w ^ -8 * u ^ -1 ^ ^ ^ 0w ^ -1 * u ^ 0v ^ 9w ^ -1 = v ^ 15w ^ -10
איך לפשט את [ frac {2} {9} cdot frac {3} {10} - (- frac {2} {9} div frac {1} {3}) - frac { 2} {5}?
1/3 [2/9*3/10-(-2/9-:1/3)]-2/5 =[6/90-(-2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+(2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+6/9]-2/5 =[6/90+60/90]-2/5 =[66/90]-2/5 =66/90-36/90 =30/90 =1/3
כיצד ניתן לפשט frac {(- 8) ^ {4} cdot 16 ^ {- 3} cdot 35 ^ {3}} {14} {3} cdot 50 ^ {2} cdot 24 ^ {- 2}}?
(= -8) ^ 4 * 16 ^ -3 * 35 ^ 3) (14 ^ 3 * 50 ^ 2 * 24 ^ -2 = (- 8) ^ 4 * 16 ^ -3 * 35 ^ 3 * 14 ^ -3 * 50 ^ -2 * 24 ^ 2 = (2 -) ^ 3) ^ 4 * (2 ^ 4) ^ - 3 * 5 ^ 3 * 7 ^ 3 * 2 ^ -3 * (2 ^ 3) ^ 2 (-2) ^ 12 * 2 ^ -12 * 2 ^ (3 - 2) + 3) * 3 ^ 2 * 5 ^ (3-4) * 7 ^ (3-3) = 2 ^ 12 * 2 ^ -12 * 2 ^ 1 * 3 ^ 2 * 5 ^ -1 * 7 ^ 0 = (2 * 9 * 1) / 5 = 18/5 = 3.6 הערה: 1. "" (-2) ^ 12 = 2 ^ 12 שכן המעריך הוא אפילו 2. "" "7 = 0 = 1 .... בהגדרה