תשובה:
הסבר:
בכל פעם שיש לנו חלוקה מורכבת, אולי זה פשוט להפוך אותו למפולת
עכשיו אנחנו יכולים להחליף את המכנים, כי הכפל הוא permutable:
בואו נפנה
עכשיו, בואו ניקח את סימן החיסור של x אל מחוץ לביטוי:
כעת אנו יכולים לחתוך את הגורמים המשותפים בין המונים והמכנה:
עכשיו, אתה רק צריך לחלק 12 על ידי 4:
הערך של x כך ש- 4 (1 + y) x ^ 2-4xy + 1-y = 0 הוא?
(1 + y) x ^ 2-2 (1 + y) x + 2 (1-y) x (1-y) = 2 (1 + y) x (2x-1) + (1-y) (2x-1) = (2x-1) (2 (1 + y) x + y =) 0 = x = 1/2 בדיקה 4 (1 + y) x ^ 2-4xy- (1-y) = 4 (1 + y) (1/2) ^ 2-4 (1/2) y (1-y) = 1 + y-2y-1 + y = 0
איך אתה גורם x ^ 4 + 2x ^ 3y-3x ^ 2y ^ 2-4xy ^ 3-y ^ 4?
(x- (1 +) (5)) (x- (1-sqrt (5)) y / 2) (x + (3 + sqrt (5)) y / 2) (x- (sqrt ( 5 = 3) 3 = 3 x ^ 2 - 4x - 1 = 0 => (x ^ 2-x -1) "x = 2 + 3x + 1) = 0" (*) "(1)" x = 2 + 3x + 1 = = = x = "x = 2-x-1 = 0 => x = (1 pm) (5)) / 2" אם נשתמש בפולינום הנתון הזה נקבל "(x ^ 2 - xy - y ^ 2) 2 (x +) x = (1-sqrt (5)) y / 2) x + (3 + sqrt) 5) (x) (x) (3) (3) y) 2 = 0 "(*) עם החלופה" x = y-1/2 "נקבל:" y ^ 4 - (9 / 2 + 1/16 = 0 "עכשיו לשים" z = y ^ 2 "ו להכפיל עם 16:" 16 z ^ 2 - 72 z + 1 = 0 "דיסק:" 72 ^ 2 - 4 * 16 51 = = 32 = 2 * 5 => z = (72 pm 32
מה החלק הקוני עושה את המשוואה 2x ^ 2 + 4xy + 6y ^ 2 + 6x + 2y = 6 מייצגים?
תחילה לאתר את המקדמים עבור טווח x ^ 2, A, ואת טווח y, 2, C. A = 2 C = 6 מאפיינים של אליפסה. A * C> 0 A! = C 2 * 6> 0 True 2! = 6 True זוהי אליפסה.