תשובה:
הסבר:
הגורם העיקרי של
#543 = 3 * 181#
מאז אין לו גורם מרובע גדול יותר
זהו מספר לא הגיוני בין
בינארי אינטרפולציה, אנו יכולים להתקרב:
#sqrt (543) ~~ 23+ (543-529) / (576-529) = 23 14/47 ~~ 23.3 #
ליתר דיוק, תן
# (p_ (i + 1) = p_i ^ 2 + 543 q_i ^ 2), (q_ (i + 1) = 2p_iq_i):} #
לכן:
# (p_1 = p_0 ^ 2 + 543 q_0 ^ 2 = 233 ^ 2 + 543 * 10 ^ 2 = 54289 + 54300 = 108589), (q_1 = 2 p_0 q_0 = 2 * 233 * 10 = 4660):} #
רק אחד איטרציה זה מספיק כדי לקבל
#sqrt (543) ~~ p_1 / q_1 = 108589/4660 ~~ 23.30236 #
אם אנחנו רוצים יותר דיוק, רק לחזור שוב.
הערת שוליים
החזרה המדויקת נמשכה
# 543 = 23; bar (3,3,3,1,14,1,3,3,3,46) #
שממנו ניתן למצוא את הפתרון של משוואת פל:
#669337^2 = 543 * 28724^2 + 1#
מה שהופך
מהו הצמד של השורש הריבועי של 2 + השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 5?
Sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5) אין אחד מצומד. אם אתה מנסה לחסל אותו ממכנה, אז אתה צריך להכפיל על ידי משהו כמו: (sqrt (2) + sqrt (3) -qqrt (5)) (sqrt (2) -qqrt (3) + sqrt (5) ) (sqrt) (2) -qqrt (3) -qqrt (5)) תוצר של (sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5)) וזה -24
מהו השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 72 - השורש הריבועי של 128 + השורש הריבועי של 108?
7) * אנו יודעים כי 108 = 9 * 12 = 3 ^ 3 * 2 ^ 2, כך sqrt (108) = 3 * sqrt (3) + sqrt (72) - sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 72 = 9 * 8 = 3 ^ 2 * 2 ^ 3, כך sqrt (72) = sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 128 = 2 ^ 7 (2) - 8sqrt (2) + 6sqrt (3) לפשט 7sqrt (3) - 2sqrt (2)
מדוע (5 פעמים השורש הריבועי של 3) בתוספת השורש הריבועי של 27 שווה 8 פעמים את השורש הריבועי של 3?
ראה הסבר. שים לב כי: sqrt (27) = sqrt (3 ^ 3) = 3sqrt (3) לאחר מכן יש לנו: 5sqrt (3) + sqrt (27) = 5sqrt (3) + 3sqrt (3) = 8sqrt (3)