איך אתה גורם את trinomial b ^ 2-b-6?

איך אתה גורם את trinomial b ^ 2-b-6?
Anonim

תשובה:

# (b-3) (b + 2) #

הסבר:

ב פולינום נתון אנחנו לא יכולים להשתמש בזהויות כדי fatorize.

תן לנו chek זה:

#color (כחול) (X ^ 2 + SX + P = 0) #

איפה:

אנחנו צריכים למצוא שני מספרים ממשיים כך:

#color (כחול) S = m + n #

#color (כחול) P = m * n #

ב פולינום נתון

# m = -3 ו- n = 2 #

לכן, # S = -1 ו- P = -6 #

# b ^ 2-b-6 #

# = (b-3) (b + 2) #

תשובה:

# (b-3) (b + 2) #

הסבר:

כדי לבטא כל ביטוי ריבועי בצורתו # ax ^ 2 + bx + c, a! = 0 #, אנחנו צריכים למצוא שני מספרים אשר המוצר נותן # c # ואשר סכום נותן # b #.

במקרה הזה, # b = -1 # ו # c = -6 #. מכיוון שמדובר בריבוע פשוט יחסית, אפשר בקלות להבין ששני המספרים שאנו זקוקים להם הם #-3# ו #2#:

# -3xx2 = -6 #

#-3+2=-1#

# b ^ 2-b-6 = (b-3) (b + 2) #