תשובה:
# 2 = x #
הסבר:
תחליף את # -x-1 # ל # y # להשיג
# -x-1 = -2x + 1 #
הוסף #איקס# ל #-איקס# ו # -2x # להשיג
# -1 = -1x + 1 #
סחיטה #1# מ #1# ו #-1# להשיג
# -2 = -1x #
מחלקים את שני הצדדים #-1# להשיג
# 2 = x #
תשובה:
אלגברה לינארית קובע כי x = 2, מה שהופך y = -3
הסבר:
אלגברה ליניארית מאפשרת לנו להוסיף ולחסר משוואות שלמות זה מזה, כך:
# y = -2x + 1 #
#-#
#ul (y = -x-1) #
# 0 = -x + 2 #
לקחת את הפתרון מקצת האלגברה הליניארית שעשינו:
# 0 = -x + 2 צבע rArr (אדום) (x = 2) #
עכשיו אנחנו יכולים לחבר את הפתרון שלנו #איקס# בחזרה לתוך אחת משתי המשוואות ולפתור עבור # y #:
#y = - (2) -1 rArr y = -2-1 צבע rArr (אדום) (y = -3) #
# y = -2) 2 (+1 rRrr y = -4 + 1 צבע rArr (אדום) (y = -3) #