מהו הצורה הסטנדרטית של f (x) = (x + 1) (x + 3) + (- 2x-1) ^ 2?

מהו הצורה הסטנדרטית של f (x) = (x + 1) (x + 3) + (- 2x-1) ^ 2?
Anonim

תשובה:

הצורה הסטנדרטית של משוואה זו היא:

#f (x) = 5x ^ 2 + 8x + 4 #

הסבר:

הצורה הסטנדרטית של משוואה צריכה להיראות כך:

#f (x) = ax = 2 + bx + c #

ראשית, יש לפתח את החבר הנכון: # (x + 1) (x + 3) + (- 2x-1) ^ 2 #

# (- x * x) + (x * 3) + (x * 3) + (1 * x) + (1 * 3)

לאחר מכן, אנו יכולים לפשט אותו:

# x ^ 2 + 3x + x + 3 + 4x ^ 2 + 4x + 1 #

# x ^ 2 + 4x + 3 + 4x ^ 2 + 4x + 1 #

# 5x ^ 2 + 8x + 4 #

לכן, #f (x) = 5x ^ 2 + 8x + 4 #