תשובה:
# (x + 2) (אלפא +) (אלפא +) (x + 2) (x ^ 2- (אומגה-אלפא + אומגה ^ 2bar (אלפא)) x + 2) (x ^ 2- (אומגה ^ 2 אלפא + אומגבר) אלפא)) x + 2) #
כמפורט להלן…
הסבר:
אזהרה:
תשובה זו עשויה להיות מתקדמת יותר מכפי שציפית לדעת.
הערות
ניתן לפשט ולמצוא:
# אלפא + בר (אלפא) = 1/2 (1 + sqrt (21)) #
# omegaalpha + אומגה ^ 2bar (אלפא) = 1/2 (1-sqrt (21)) #
# omega ^ 2alpha + omegabar (אלפא) = -1 #
אבל זה לא (עדיין) ברור לי איך הכי טוב לעשות את זה.
תשובה:
מס '1/2-sqrt (21) / 2 (x + 2 + x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2 + sqrt (21) / 2) x + 2)) x + 2) #
הסבר:
הנה שיטה פשוטה יותר …
בהתחשב you
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
חפש גורם של הטופס:
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
# x + 2 + + 2) (x ^ 2 + betax + 2) (x ^ 2 + gaxax + 2) #
# + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + (+ + betagamma + gammaalpha) +12) x ^ 2 + 4 (אלפא + ביתא + גמא) x + 8 #
מקדמי השווי אנו מוצאים:
# (אלפא + ביתא + גמא = 0), (אלפאבטה + betagamma + gammaalpha = -6), (alphabetagamma = -5):} #
לכן
# (x-alpha) (x-beta) (x-gamma) #
# + x ^ 3- (אלפא + ביתא + גמא) x ^ 2 + (alphabeta + betagamma + gammaalpha) x-alphabetagamma #
# = x ^ 3-6x + 5 #
שים לב כי סכום המקדמים של מעוקב זה הוא
לפיכך
# x ^ 3-6x + 5 = (x-1) (x ^ 2 + x-5) #
את אפסים של הריבוע הנותרים ניתן למצוא באמצעות הנוסחה ריבועית כמו:
# (= +) = (1 + 2) (1) - (5)) / (2)
לכן
לכן:
# x ^ 6-5x ^ 3 + 8 #
מס '1/2-sqrt (21) / 2 (x + 2 + x + 2) (x ^ 2 + (- 1/2 + sqrt (21) / 2) x + 2)) x + 2) #
בונוס
האם ניתן להכליל את הגזירה לעיל?
# x ^ 6 + px ^ 3 + q ^ 3 #
(x ^ 2 + betax + q) (x ^ 2 + gamax + q) # # (x ^ 2 + alphax + q)
# + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + gammaalpha + 3) x ^ 2 + q ^ 2 (אלפא + ביתא + גמא) x + q ^ 3 #
מקדמי מקדם:
# (אלפא + ביתא + גמא = 0), (אלפאבטה + betagamma + gammaalpha = -3q), (alphabetagamma = p):} #
לפיכך
# x ^ 3-3xx-p #
אז אם אנחנו יכולים למצוא שלושה אפסים אמיתיים של מעוקב זה, אז יש לנו את factisation של sextic
יש לנו (x) = x ^ ^ 2-6x + 4 השאלה היא factorise A (x) +5?
(X) = (x-3) * (x-3) (x-3) יש לנו, (x) = x ^ 2-6x + 4 לכן, צבע (לבן) (xxx) A (x) + 5 = (x ^ (X) x = x + x + x + x + x + x + x + x + x + x + x + x) x + (x - 3) ^ 2 x = x (= x) x = x (x - 3) (x - 3) שים לב כי צבע (אדום) [a ^ 2x ^ 2-bx + c ^ 2 = (sqrt (a ^ 2x ^ 2 ) - cqrt (c ^ 2)) ^ 2 = (ax-c) ^ 2] [b = 2ac]