מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x + 3) (x-9) (6-x)?

מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x + 3) (x-9) (6-x)?
Anonim

תשובה:

# y = ~ x ^ 3 + 12x ^ 2-9x-162 #

הסבר:

כל מה שאנחנו עושים זה לפשט את המשוואה.

כדי לפשט את binomials, אנו משתמשים בשיטה FOIL.

זכור כי זה עובד רק עבור שני binomials. לאחר מכן, יש לנו trinomial ו binomial.

נתחיל עם 2 binomials הראשון.

# y = (x + 3) (x-9) (6-x) #

# = (x ^ 2 + 3x-9x-27) (6-x) # #

עכשיו אנחנו מוסיפים כמו תנאים בסוגריים הראשונים.

# = (x ^ 2-6x-27) (6-x) # #

עכשיו עבור מצב זה, אנו מכפילים כל מונח ב trinomial עם כל מונח ב binomial.

# (צבע אדום) (x ^ 2) צבע (כחול) (- 6x) צבע (סגול) (- 27)) (6-x) #

# (x 6 x ^ 2-x ^ 3) צבע (כחול) (- 36x + 6x ^ 2) צבע (סגול) (- 162 + 27x) #

עכשיו אנחנו מוסיפים כמו תנאים.

# = ~ x ^ 3 + 12x ^ 2-9x-162 #

וזה הכל.

מקווה שזה עוזר:)