תשובה:
הסבר:
התחל על ידי מקבל את כל התנאים בצד אחד של אי השוויון. אתה יכול לעשות זאת על ידי הוספת
# (x) + 2x + 3> - צבע (אדום) (ביטול (צבע (שחור) (3))) + צבע (אדום) (בטל (צבע (שחור) (3)) #
# -x ^ 2 + 2x + 3> 0 #
לאחר מכן, להפוך את ריבועי שווה לאפס כדי למצוא את שורשיו. זה יעזור לך גורם לזה. להשתמש ב נוסחה ריבועית לחשב
# -x ^ 2 + 2x + 3 = 0 #
# (#) - (2 + - sqrt (2 ^ 2 - 4 * (*) * (3))) / (2) (-1) # #
#x_ (1,2) = (-2 + - sqrt (16)) / ((- 2)) #
# (= x) = (x- =) (= - 2) = (+ 2) - (= 2) + 4) / ((- 2)) = -1):} #
זה אומר שאתה יכול לשכתב את ריבועי כמו
# - (x-3) (x + 1) = 0 #
אי השוויון שלך יהיה שווה ל
# - (x-3) (x + 1)> 0 #
כדי שאי שוויון זה יהיה נכון, אתה צריך אחד משני התנאים להיות חיובי והשני שלילי, או להיפך.
שני התנאים הראשונים שלך יהיו
# x-3> 0 מרמז x> 3 #
ו
#x + 1 <0 מרמז x <-1 #
מאז אתה לא יכול להיות ערכים של
שאר התנאים יהיו
#x - 3 <0 מרמז x <3 #
ו
#x + 1> 0 מרמז x> -1 #
הפעם, שני intervals יהיה לייצר פתרון תקף להגדיר. עבור כל ערך של
# (x-3) * (x + 1) <0 #
מה שאומר ש
# - (x-3) (x + 1)> 0 #
הפתרון שייקבע לאי-השוויון יהיה כך