תשובה:
הסבר:
בהתחשב בכך מתי
אז המשוואה שלנו הופכת:
זה אותו הדבר:
לכן
'~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ולכן כאשר
נניח y משתנה באופן הפוך עם שורש הריבוע של x ו- y = 50 כאשר x = 4, איך אתה מוצא y כאשר x = 5?
אם y משתנה באופן הפוך עם x) x (x) x (y = x) c (x c = c (x = c = x (c = c = c (x = (= r = c 100 (x) x = 5 כאשר x = 5 זה הופך y * sqrt (5) = 100 sqrt (5) = 100 = y = 2 = y = sqr (5000) = 50sqrt (2) הערה: יש לי לפרש "y משתנה הפוך עם השורש הריבועי של x" כלומר שורש ריבועי חיובי של x (כלומר sqrt (x)) אשר גם מרמז כי y חיובי. אם זה לא המקרה המיועד, את הגירסה השלילית של y גם צריך להיות מותר.
נניח y משתנה באופן הפוך עם x. כאשר x = 14, ולאחר מכן y = 6. איך אתה מוצא y כאשר x = 7?
Y = 12 y = k / x rArr6 = k / 14 rArrk = 6 (14) = 84 iey_2 = k / 7 rRrr (84) / 7 = 12
נניח y משתנה באופן הפוך כמו x ו- y = 24 כאשר x = 3, איך אתה מוצא x כאשר y = 36?
Y = 1 / x y = k1 / x 24 = k1 / 3 72 = k y = 72 1 / x 36 = 72 1 / x 0.5 = 1 / x 0.5x = 1 x = 2 התשובה היא 2.