איך אתה פותר k + 1 = 3k - 1?

איך אתה פותר k + 1 = 3k - 1?
Anonim

תשובה:

#k = 1 #

הסבר:

לפי השאלה, יש לנו

#k + 1 = 3k -1 #

#:. 1 + 1 = 3k - k #

#:. 2k = 2 #

#:. k = 2/2 #

#:. k = 1 #

#:. k = 1 # הוא הפתרון לבעיה זו.

תשובה:

#k = 1 #

הסבר:

#k + 1 = 3k - 1 #

הפחת 1k מכל צד, זוכר מה אתה עושה בצד אחד אתה עושה על השני.

# 1 = 2k - 1 #

הוסף 1 לכל צד.

# 2 = 2k #

תוכל להחליף אותם:

# 2k = 2 #

עכשיו מחלקים כל אחד ב -2.

# (2k) / 2 = 2/2 #

#2/2# הוא אותו דבר #1/1# אשר שווה לאחד:

#k = 1 #