תשובה:
הסבר:
כדי לשכתב את המשוואה בצורה סטנדרטית, הרחב את הסוגריים:
# y = (5x-2) ^ 3 + (- 3x-1) ^ 2 #
# x-1) 5x-2 ((5x-2) (5x-2) + (- 3x-1) (3x-1) #
הרחב את שני הראשונים
# y = (25x ^ 2-20x + 4) (5x-2) + (9x ^ 2 + 6x + 1) #
הרחב את האחרון
#x = + 125x2 + xx + 1x-50x ^ 2 + 40x-8) + (9x ^ 2 + 6x + 1) # #
קבץ את כל המונחים הדומים במבנה הראשון.
# y = (125x ^ 3-100x ^ 2-50x ^ 2 + 20x + 40x-8) + (9x ^ 2 + 6x + 1) # #
לפשט את תנאי כמו בסוגריים הראשון.
# y = (125x ^ 3-150x ^ 2 + 60x-8) + (9x ^ 2 + 6x + 1) #
קבץ את כל המונחים הדומים.
# y = 125x ^ 3-150x ^ 2 + 9x ^ 2 + 60x + 6x-8 + 1 #
לפשט.
# y = 125x ^ 3-141x ^ 2 + 66x-7 #