תשובה:
#sqrt (ax + 2 + bx + c) = sqrt "" x + sqrt c #, כל עוד # a # ו # c # אינם שליליים #b = + - 2sqrt (ac) # #
הסבר:
אם # ax ^ 2 + bx + c # הוא ריבוע מושלם, ואז השורש הריבועי שלו הוא # פיקסלים + q # עבור חלק # p # ו # q # (במונחים של #א ב ג#).
# ax ^ 2 + bx + c = (px + q) ^ 2 #
#color (לבן) (ax = 2 + bx + c) = p ^ 2 "" x ^ 2 + 2pq "" x + q ^ 2 #
אז, אם נותנים לנו # a #, # b #, ו # c #, אנחנו צריכים # p # ו # q # אז זה
# p ^ 2 = a #, # 2pq = b #, ו
# q ^ 2 = c #.
לפיכך,
#p = + - sqrt a #, #q = + - sqrt c #, ו
# 2pq = b #.
אבל רגע, מאז # p = + -sqrta # ו #q = + - sqrtc #, זה חייב להיות זה # 2pq # שווה ל # + - 2sqrt (ac) # כמו כן, כך # ax ^ 2 + bx + c # יהיה רק ריבוע מושלם כאשר #b = + - 2sqrt (ac) # # (כמו כן, על מנת לקבל שורש ריבועי, # a # ו # c # שניהם חייבים להיות #ge 0 #.)
לכן,
#sqrt (ax = 2 + bx + c) = px + q #
#color (לבן) (sqrt (ax = 2 + bx + c)) = sqrt "" x + sqrt c #,
אם
#a> = 0 #, #c> = 0 #, ו
#b = + - 2sqrt (ac) #.