מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2)?

מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2)?
Anonim

יד ארוכה להכפיל לפשט להגיע:

# 3x ^ 2-2x-16 #

תשובה:

# 3x ^ 2 - 2x - 16 #

הסבר:

להפיץ את 'זוג' של סוגריים באמצעות FOIL (או כל שיטה אתה משתמש).

(x-3) (4x + 8) = # 4x ^ 2 + 8x -12x -24 = 4x ^ 2 × 4 - 24 #

באופן דומה עבור 'זוג' השני של סוגריים.

# (x-4) (x + 2) = x ^ 2 + 2x - 4x - 8 = x ^ 2 - 2x - 8 #

עכשיו יש: # 4x ^ 2 - 4x - 24 - (x ^ 2 - 2x - 8) # #

# = 4x ^ 2 - 4x - 24 - x ^ 2 + 2x + 8 = 3x ^ 2 - 2x - 16 #