תשובה:
שני הפתרונות האפשריים הם
הסבר:
מכיוון ששאלה זו ניתנת בצורה סטנדרטית, כלומר, היא באה בעקבות הצורה:
אני חושב שכדאי להזכיר את זה
עכשיו, אנחנו פשוט לחבר את הערכים שלנו לתוך המשוואה ככה:
עבור סוג זה של בעיות, תוכלו להשיג שני פתרונות בגלל
עכשיו, אנו להחסיר 7 מ 5 ולחלק ב 4:
לאחר מכן, חבר כל ערך של x למשוואה בנפרד כדי לראות אם הערכים שלך נותנים לך 0. זה יידע אותך אם ביצעת את החישובים בצורה נכונה או לא
בוא ננסה את הערך הראשון של
לכן, ערך זה של x הוא הנכון מאז שהגענו 0!
עכשיו, בוא נראה אם הערך השני של
זה הערך של x נכונה גם!
לכן, שני הפתרונות האפשריים הם:
תשובה:
הסבר:
פתרו את המשוואה הריבועית
נוסחה ריבועית
חבר את הערכים הנתונים לנוסחה ופתור.
לפשט.
לפשט.
לפתור עבור
יש שתי משוואות.
לפשט.
איך אתה פותח x ^ 2-6 = x באמצעות הנוסחה ריבועית?
אתה עושה את המתמטיקה, אני אראה את השיטה. לשכתב את המשוואה על ידי reansposing את RHS ל LHS: x ^ 2 -x -6 = 0 זוהי משוואה ריבועית של הטופס: גרזן ^ 2 + bx + C = 0 עם פתרון: x = (-b + - sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) אז יש לך 1 = b = -1 c = -6 ערכים תחליף לעיל ולקבל את התשובה
איך אתה פותח 4x ^ 2 - 5x = 0 באמצעות הנוסחה ריבועית?
X = 0 או x = 5/4 הנוסחה הריבועית עבור ax = 2 + bx + c = 0 ניתנת על ידי x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) a = 4, b = 5, c = 0 x = (-) (5) + - sqrt (- 5) ^ 2-4 (4) (0))) / (2) 4) x = (5 + 25)) / 8 x = (5 + -5) / 8 => x = 0 או x = 10/8 = 5/4
איך אתה פותח x ^ 2 = -x + 7 באמצעות הנוסחה ריבועית?
השורשים הם 2.192582404 ו -3.192582404 לארגן מחדש את המשוואה לצורה סטנדרטית ^ 2 + bx + c = 0 במקרה זה, זה יהיה 1) x ^ 2 + x-7 = 0 באמצעות הנוסחה הריבועית (b + (2) - (2) 1) - 2 (1) * 2 * 1 * -7)) / (2 * 1) מפשט את הערכים משוואה לנוסחה הכללית (-1) - sqrt (29)) / (2) או 2.192582404 ו -3.192582404