תשובה:
הסבר:
אתה יכול פשוט להשתמש במחשבון או כלל שקופיות, לחשב את השורשים מרובע בודדים הראשון, ולאחר מכן הכפלת אותם, או שאתה יכול להשתמש בטבלה לוגריתם, המרת אותם לוגריתמים, להוסיף אותם ולאחר מכן להמיר אותם שוב.
אתה יכול גם להכפיל את הגורמים יחד ולאחר מכן לקחת את השורש הריבועי (כי בעצם מה שיטת logarithm עושה).
מהו תוצר של (3 + sqrt5) ו (3- sqrt5)?
ראה פתרון המוצג להלן. (3 + 5) = 9 + 3 5 - 3 - 5 - 5 = 5 = 5 = 4 4 המוצר הוא 4. אני מקווה שאתה מבין עכשיו.
מהי הצורה הפשוטה ביותר של הביטוי הרדיקלי של (sqrt2 + sqrt5) / (sqrt2-sqrt5)?
(2) + sqrt (5) כדי לקבל: [2] + sqrt (5)] 2 / (2-5) = - 1/3 [2 + 2sqrt (10) +5] = -1 / 3 [7 + 2sqrt (10)]
איך אתה לפשט (sqrt5) / (sqrt5-sqrt3)?
() 5 () 5 () 5 () 5 () /) 2 => sqrt) 5 (/ sqrt) 5 (- () 5 (sqrt) 5 (-) () 5 (sqrt) 5 (+ sqrt) 5 (+) sqrt) 5 () sqrt) 5 () 3 ()) () () 5 () 5 () 5 () 5 () 5 (sqrt) 5 (+ sqrt) 3 () ()) () (2) - (2) - (2) - (2) - (2) - (2) (5) sqrt (5) + sqrt (5) sqrt (3)) / (5 - 3) => (5 + sqrt (15)) / 2