מהו x אם 3ln2 + ln (x ^ 2) + 2 = 4?

מהו x אם 3ln2 + ln (x ^ 2) + 2 = 4?
Anonim

תשובה:

# x = e ^ {1-3 / 2 ln (2)} #

הסבר:

לבודד את המונח מעורבים #איקס#:

#ln (x ^ 2) = 4-2-3ln (2) = 2-3ln (2) #

השתמש במאפיין הלוגריתם #ln (a ^ b) = bln (a) #:

# 2ln (x) = 2-3ln (2) #

לבודד את המונח מעורבים #איקס# שוב:

#ln (x) = 1-3 / 2 ln (2) #

קח את המעריכי של שני המונחים:

# e ^ {ln (x)} = e ^ {1-3 / 2 ln (2)} #

שקול את העובדה כי מעריכי ו logarithm הן פונקציות הפוכה, וכך # e ^ {ln (x)} = x #

# x = e ^ {1-3 / 2 ln (2)} #

תשובה:

#x = + - (esqrt2) / 4 #

הסבר:

# 1 "" 3ln2 + ln (x ^ 2) + 2 = 4 #

סחיטה #2# משני הצדדים.

# 2 "" 3ln2 + ln (x ^ 2) + 2-2 = 4-2 #

# 3 "" 3ln2 + ln (x ^ 2) = 2 #

נכס: # alog_bm = log_bm ^ a #

# 4 "" ln2 ^ 3 + ln (x ^ 2) = 2 #

# 5 "" ln8 + ln (x ^ 2) = 2 #

נכס: # log_bm + log_bn = log_b (mn) #

# 6 "" ln (8x ^ 2) = 2 #

# 7 "" log_e (8x ^ 2) = 2 #

המר לצורה מעריכית.

# 8 "" hArre ^ 2 = 8x ^ 2 #

מחלקים את שני הצדדים #8#.

# 9 "" e ^ 2/8 = x ^ 2 #

סחיטה # e ^ 2/8 # משני הצדדים.

# 10 "" x ^ 2-e ^ 2/8 = 0 #

הפרש בין שני ריבועים.

# (11) "" (x + sqrt (e ^ 2/8)) (x-sqrt (e ^ 2/8)) = 0 #

# (12) "(x + e / (2sqrt2)) (x-e / (2sqrt2)) = 0 #

רציונליזציה.

# (X) (esqrt2) / 4) = 0 #

לכן: #color (כחול) (x = + - (esqrt2) / 4) # #