היכן מצטלבים 2x + y = 1 ו- 9x + 3y = -3?

היכן מצטלבים 2x + y = 1 ו- 9x + 3y = -3?
Anonim

בשיטת החלפה, אתה לוקח משוואה אחת ולשמור על משתנה על צד אחד וכל משתנה אחר, כמו גם את התנאים העצמאיים לשני.

# 2x + y = 1 #

#y = 1 - 2x # משוואה ……… (1)

עכשיו להחליף את הערך הזה של Y במשוואה אחרת, # 9x + 3y = -3 #

# 9x + 3 (1 - 2x) = -3 #

# 9x + 3 - 6x # = #-3#

# 3x # = #-3-3 #

לכן,

#איקס# = -2

עכשיו להחליף את הערך הזה של #איקס# במשוואה (1), לכן, #y = 1 - 2 * (- 2) #

לכן,

#y = 5 #

לכן, שני קווים מצטלבים ב (-2, 5)