מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x-1) (x - 7)?

מהו הצורה הסטנדרטית של y = (x-1) (x - 7)?
Anonim

תשובה:

ראה תהליך פתרון בהמשך:

הסבר:

כדי לכתוב את המשוואה הזאת בצורה סטנדרטית, עלינו להכפיל את שני המונחים בצד ימין של המשוואה על ידי הכפלת כל מונח יחיד בסוגריים השמאליים על ידי כל מונח יחיד בסוגריים הנכונים.

# צבע (אדום) (x) - צבע (אדום) (1)) (צבע (כחול) (x) - צבע (כחול) (7)) # הופ post

- צבע (אדום) (x) xx צבע (אדום) (x) צבע xx (כחול) (x)) - (צבע) (x) xx צבע (x) כחול) (+) (+) (צבע) (אדום) (1) xx צבע (כחול) (7)) #

#y = x ^ 2 - 7x - 1x + 7 #

עכשיו אנחנו יכולים לשלב כמו מונחים:

#y = x ^ 2 + (-7 - 1) x + 7 #

#y = x ^ 2 + (-8) x + 7 #

#y = x ^ 2 - 8x + 7 #