תשובה:
הסבר:
ננסה את הדברים הבאים יותר פתרון כללי:
ברור, את כללי
עכשיו, בהתייחסותנו לענייננו,
תהנה מתמטיקה, ולהפיץ את השמחה!
מהי התשובה האפשרית (sqrt10-5) (sqrt10 + 2)? כיצד לפשט את התשובה? תודה על העזרה.
3.sqrt10 תחשוב על זה כמו בעצם (ab) (+ ג) וכיצד היית להרחיב אותו אשר יהיה (+ C) -b (+ C) = a + 2 + ac-ab-bc כך (sqrt10 -5) (sqrt10 + 2) = sqrt10 (sqrt10 + 2) -5 (sqrt10 + 2) = 10 + 2sqrt10-5sqrt10-10 = -3sqrt10
מהי התשובה האפשרית עבור sqrt27 / 16? כיצד לפשט את התשובה? תודה רבה כאן.
ראה את תהליך הפתרון הבא: אנו יכולים להשתמש כלל זה עבור רדיקלים כדי לפשט את הביטוי: צבע (אדום) (צבע) (אדום) (א) * צבע (כחול) (ב)) = sqrt (צבע (אדום) (א)) * sqrt (3) / 16 => (3) (3)) / 16 או 3 (3) (3) (3) / 16sqrt (3)
פתרו את x²-3 <3. זה נראה פשוט אבל אני לא יכול לקבל את התשובה הנכונה. התשובה היא (-5, -1) U (1, 5). כיצד לפתור אי שוויון זה?
הפתרון הוא כי אי השוויון צריך להיות ABS (x ^ 2-3) <צבע (אדום) (2) כרגיל עם ערכים מוחלטים, לפצל מקרים: מקרה 1: x ^ 2 - 3 <0 אם x ^ 2 - 3 <0 ואז ABS (x ^ 2-3) = - (x ^ 2-3) = -x ^ 2 + 3 ואי-השוויון שלנו (מתוקן) הופך ל: -x ^ 2 + 3 <2 הוסף x ^ 2-2 ל שני הצדדים כדי לקבל 1 <x ^ 2 אז x ב (-ו, -1) uu (1, oo) ממצב המקרה יש לנו x ^ 2 <3, אז x ב (sqrt (3), sqrt (3), (1), (1), (1), (1), (1) (0) x = 2) x = 2 - 3> 0 = x = 2 - 3> = 0 ואז ABS (x ^ 2-3) = x ^ 2 + 3 ואי השוויון (המתוקן) שלנו הופך: x ^ 2-3 <2 הוסף 3 לשני הצדדים כדי לקבל: x ^ 2 <5, כך x ב (sqrt (5), sqrt (5)) ממצב המקרה יש לנו x ^ 2> = 3, (3)]