מה הפתרון עבור y = x ^ 2 - 6 ו- y = -2x - 3?

מה הפתרון עבור y = x ^ 2 - 6 ו- y = -2x - 3?
Anonim

תשובה:

# {(x = -3), (y = 3):} "# או # "" {(x = 1), (y = -5): # #

הסבר:

שימו לב שקיבלתם שתי משוואות שעוסקות בערך של # y #

#y = x ^ 2 - 6 "# ו # "y = -2x-3 #

על מנת משוואות אלה להיות אמיתי, אתה צריך

# x ^ 2 - 6 = -2x-3 #

סדר מחדש את המשוואה הזאת לצורה ריבועית קלאסית

# x ^ 2 + 2x -3 = 0 #

אתה יכול להשתמש נוסחה ריבועית כדי לקבוע את שני הפתרונות

# (1) + (2 - 1) # # (1) = (2 + 1)

# (x + - 4) / 2 = {(x_1 = (-2-4) / 2 = -3), (x_2) = (-2 + 4) / 2 = 1):} #

עכשיו לקחת את הערכים של #איקס# לאחת המשוואות המקוריות ולמצוא את הערכים המתאימים של # y #.

  • מתי # x = -3 #, יש לך

#y = (-3) ^ 2 - 6 = 3 #

  • מתי # x = 1 #, יש לך

#y = 1 ^ 2 - 6 = -5 #

אז, שתי ערכות פתרון אפשרי הם

# {(x = -3), (y = 3):} "# או # "" {(x = 1), (y = -5): # #