תשובה:
h (t) = 5 (t-3) ^ 2 +55
הסבר:
h (t) = - 5t ^ 2 + 30t + 10
אנחנו רוצים משוואה בצורה זו y = {A (x-B) ^ 2} + C
אז אנחנו צריכים לשנות -5t ^ 2 + 30t + 10 לתוך
{A (x-B) ^ 2} + C
עכשיו
5t ^ 2 + 30t + 10
לוקח 5 משותף אנחנו מקבלים
-5 (t ^ 2-6t-2)
-5 (t ^ 2-2 3 t + 3 × 3-3 × 3-2)
רמז
(a-b) ^ 2 = a ^ 2-2 א b + b ^ 2
אז עכשיו
-5 {(t ^ 2 × × 3 × t + 3 ^ 2) -11}
-5 {(t-3) ^ 2 -11}
-5 * (t-3) ^ 2 +55
זה נותן
h (t) = - 5 * (t-3) ^ 2 +55
התרשים של הפונקציה f (x) = (x + 2) (x + 6) מוצג למטה. איזו הצהרה על הפונקציה נכונה? הפונקציה חיובית לכל הערכים הריאליים של x כאשר x> -4. הפונקציה היא שלילית עבור כל הערכים הריאליים של x שם -6 <x <-2.
הפונקציה היא שלילית עבור כל הערכים הריאליים של x שם -6 <x <-2.
איך אתה פותח x ^ 2 - 12x + 36 = 25 על ידי השלמת הריבוע?
X + 2 = 5 או X, 2 = 25 או x ^ 2 -2 * 6 * x + (6) ^ 2 = = 25 או (x-6) ^ 2 = 5 ^ 2, x-6 = -5 כך, x = 11 או x = 1
איך אתה פותח x ^ 2 + 8x - 41 = -8 על ידי השלמת הריבוע?
X + 2 + 8x-41 = -8 x ^ 2 + 8x-41 + 8 = 0 x ^ 2 + 8x-33 = 0 (x ^ 2 + 8x + 16-16) -33 = 0 larr אתה מקבל 16 (8: 2 = 4), 4 ^ 2 = 16 (x + 4) ^ 2-49 = 0