תשובה:
אנו יכולים להשתמש בנוסחה הריבועית כדי לפתור את המשוואה הזאת.ראה את התהליך הבא:
הסבר:
הנוסחה הריבועית קובעת:
ל # ax ^ 2 + bx + c = 0 #, ערכי #איקס# אשר הפתרונות למשוואה ניתנים על ידי:
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
תחליף #1# ל # a #; #2# ל # b # ו #2# ל # c # נותן:
#x = (-2 + - sqrt (2 ^ 2 - (4 * 1 * 2))) / (2 * 1) # #
#x = (-2 + - sqrt (4 - 8)) / 2 #
#x = (-2 + - sqrt (-4)) / 2 #
#x = (-2 + - 2sqrt (-1)) / 2 #
# (=) צבע (אדום) (ביטול) (צבע) (שחור) (2)) (+) צבע (אדום) (ביטול (צבע (שחור) (2))) #
#x = -1 + - sqrt (-1) # #