תשובה:
הסבר:
הדרך בה מנוסחת השאלה, עלינו תחילה למצוא את ההבדל בין שני המונחים לפני נטילת שורש הריבוע.
מחצית ממספר ניתן לייצג כמשתנה (במקרה זה,
שני שלישים של מספר שונה ניתן לייצג כמשתנה שונה (במקרה זה,
לאחר מכן, אנו מחלישים את המונח השני מהמונח הראשון כדי למצוא את ההבדל:
עכשיו, כל מה שאנחנו צריכים לעשות הוא לשים את כל הביטוי תחת סמל רדיקלי כדי לקבל את השורש הריבועי:
מהו הצמד של השורש הריבועי של 2 + השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 5?
Sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5) אין אחד מצומד. אם אתה מנסה לחסל אותו ממכנה, אז אתה צריך להכפיל על ידי משהו כמו: (sqrt (2) + sqrt (3) -qqrt (5)) (sqrt (2) -qqrt (3) + sqrt (5) ) (sqrt) (2) -qqrt (3) -qqrt (5)) תוצר של (sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5)) וזה -24
מהו השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 72 - השורש הריבועי של 128 + השורש הריבועי של 108?
7) * אנו יודעים כי 108 = 9 * 12 = 3 ^ 3 * 2 ^ 2, כך sqrt (108) = 3 * sqrt (3) + sqrt (72) - sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 72 = 9 * 8 = 3 ^ 2 * 2 ^ 3, כך sqrt (72) = sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 128 = 2 ^ 7 (2) - 8sqrt (2) + 6sqrt (3) לפשט 7sqrt (3) - 2sqrt (2)
מדוע (5 פעמים השורש הריבועי של 3) בתוספת השורש הריבועי של 27 שווה 8 פעמים את השורש הריבועי של 3?
ראה הסבר. שים לב כי: sqrt (27) = sqrt (3 ^ 3) = 3sqrt (3) לאחר מכן יש לנו: 5sqrt (3) + sqrt (27) = 5sqrt (3) + 3sqrt (3) = 8sqrt (3)