![Y משתנה באופן הפוך כ- x. y הוא 4 כאשר x הוא 16. איך אתה מוצא y אם x הוא 20? Y משתנה באופן הפוך כ- x. y הוא 4 כאשר x הוא 16. איך אתה מוצא y אם x הוא 20?](https://img.go-homework.com/img/algebra/if-y-varies-inversely-as-the-square-of-x-and-y-8-when-x-2-then-what-is-the-value-of-y-when-x-1.jpg)
תשובה:
הסבר:
אם y משתנה באופן הפוך עם x, אז y הוא הפוך ביחס x.
דרך נוספת לכתוב את זה היא
ראשית, למצוא
למצוא
תקע
נניח y משתנה באופן הפוך עם שורש הריבוע של x ו- y = 50 כאשר x = 4, איך אתה מוצא y כאשר x = 5?
![נניח y משתנה באופן הפוך עם שורש הריבוע של x ו- y = 50 כאשר x = 4, איך אתה מוצא y כאשר x = 5? נניח y משתנה באופן הפוך עם שורש הריבוע של x ו- y = 50 כאשר x = 4, איך אתה מוצא y כאשר x = 5?](https://img.go-homework.com/algebra/suppose-that-y-varies-inversely-with-the-square-root-of-x-and-y50-when-x4-how-do-you-find-y-when-x5.png)
אם y משתנה באופן הפוך עם x) x (x) x (y = x) c (x c = c (x = c = x (c = c = c (x = (= r = c 100 (x) x = 5 כאשר x = 5 זה הופך y * sqrt (5) = 100 sqrt (5) = 100 = y = 2 = y = sqr (5000) = 50sqrt (2) הערה: יש לי לפרש "y משתנה הפוך עם השורש הריבועי של x" כלומר שורש ריבועי חיובי של x (כלומר sqrt (x)) אשר גם מרמז כי y חיובי. אם זה לא המקרה המיועד, את הגירסה השלילית של y גם צריך להיות מותר.
נניח y משתנה באופן הפוך עם x. כאשר x = 14, ולאחר מכן y = 6. איך אתה מוצא y כאשר x = 7?
![נניח y משתנה באופן הפוך עם x. כאשר x = 14, ולאחר מכן y = 6. איך אתה מוצא y כאשר x = 7? נניח y משתנה באופן הפוך עם x. כאשר x = 14, ולאחר מכן y = 6. איך אתה מוצא y כאשר x = 7?](https://img.go-homework.com/algebra/suppose-that-x-and-y-vary-inversely-and-that-x-2-when-y-8.-how-do-you-write-the-function-that-models-the-inverse-variation.jpg)
Y = 12 y = k / x rArr6 = k / 14 rArrk = 6 (14) = 84 iey_2 = k / 7 rRrr (84) / 7 = 12
Z משתנה באופן הפוך כמו הקובייה של d. אם z = 3 כאשר d = 2, איך אתה מוצא z כאשר d הוא 4?
![Z משתנה באופן הפוך כמו הקובייה של d. אם z = 3 כאשר d = 2, איך אתה מוצא z כאשר d הוא 4? Z משתנה באופן הפוך כמו הקובייה של d. אם z = 3 כאשר d = 2, איך אתה מוצא z כאשר d הוא 4?](https://img.go-homework.com/algebra/if-z-varies-inversely-as-w-and-z10-when-w0.7-how-do-you-find-z-when-w20.jpg)
Z = 3/8 z משתנה באופן הפוך כמו הקובייה של d פירושו zprop1 / d ^ 3 במילים אחרות z = kxx1 / d ^ 3, wherek הוא קבוע. כעת כאשר z = 3 כאשר d = 2 פירושו 3 = kxx1 / 2 ^ 3 או 3 = kxx1 / 8 או k = 8xx3 = 24 אז z = 24xx1 / d ^ 3 = 24 / d ^ 3 לכן כאשר d = 4, z = 24xx1 / 4 ^ 3 = 24/64 = 3/8.