איך אתה לפשט 6sqrt7 + 2sqrt28?

איך אתה לפשט 6sqrt7 + 2sqrt28?
Anonim

תשובה:

# => 10sqrt (7) #

הסבר:

אנחנו מקבלים

# 6sqrt7 + 2sqrt (28) #

אנחנו יכולים גורם #28# כדי למצוא ריבוע מושלם, כי אז יכול להיות משכו של הרדיקלי.

# = 6sqrt7 + 2sqrt (4 * 7) #

# = 6sqrt7 + 2sqrt (2 ^ 2 * 7) #

# = 6sqrt7 + 2 * 2sqrt (7) #

# = 6sqrt7 + 4sqrt (7) #

מאז הרדיקלים זהים, אנחנו יכולים לשלב כמו מונחים באמצעות הפצה.

# = (6 + 4) sqrt (7) #

# = 10sqrt (7) #

תשובה:

26.45751311065

הסבר:

# 6sqrt (7) # + # 2sqrt (28) #

ראשית, בואו לא לפשט את התנאים הללו על מנת להפוך אותם קל יותר לשלב. לכל מספר שהוא מחוץ לשורש הריבוע יש בן זוג.

אז, את 6 מחוץ #sqrt (7) # הוא למעשה 6 * 6, אשר לאחר מכן גם מוכפל 7. אז:

# 6sqrt (7) # הופך לשורש הריבועי של #6 * 6 * 7#, שהוא #sqrt (252) #. כדי לבדוק פעמיים, הם צריכים להיות זהים, כך:

# 6sqrt (7) # = 15.87450786639

#sqrt (252) # = 15.87450786639

לעשות את אותו הדבר עם השורש הריבועי השני שלך. # 2sqrt (28) # למעשה #2 * 2# מוכפל 28. אז:

# 2sqrt (28) # הופך לשורש הריבועי של #2 * 2 * 28#, אשר #sqrt (112) #. כדי לבדוק פעמיים:

# 2sqrt (28) # = 10.58300524426

#sqrt (112) # = 10.58300524426

כעת, הוסף את שני השורשים הריבועיים הלא מסובכים שלך:

#sqrt (112) # + #sqrt (252) # = 26.45751311065