תשובה:
ראה תהליך פתרון בהמשך:
הסבר:
אנחנו יכולים להשתמש במורד המדרון ליירט כדי לפתור את הבעיה. צורת היריעה של השיפוע של משוואה לינארית היא:
איפה
ראשית, אנחנו יכולים להחליף את המדרון מן הבעיה לתוך הנוסחה:
הבא, אנחנו יכולים להחליף את הערכים מנקודת הבעיה עבור
עכשיו אנחנו יכולים להחליף את המדרון מן הבעיה ואת הערך של
מהי המשוואה בצורה סטנדרטית של הקו העובר דרך הנקודה (1, 24) ויש לו שיפוע של -0.6?
3x + 5y = 123 בואו נכתוב את המשוואה הזאת בצורה של נקודת שיפוע לפני המרתו לצורה רגילה. y = mx + b 24 = -0.6 (1) + b 24 = -0.6 + b 24.6 = b y = -0.6x + 24.6 הבא, בואו נוסיף -0.6x לכל צד כדי לקבל את המשוואה בצורה סטנדרטית. יש לזכור כי כל מקדם חייב להיות מספר שלם: 0.6x + y = 24.6 5 * (0.6x + y) = (24.6) * 5 3x + 5y = 123
מהי המשוואה בצורה סטנדרטית של הקו העובר דרך הנקודה (4, 2) ויש לו שיפוע 9/2?
עם שיפוע של 9/2 הקו הוא בצורת y = 9 / 2x + c כדי לקבוע מה c אנחנו שמים את הערכים (-4,2) לתוך המשוואה 2 = 9/2 xx-4 + c 2 = -18 + c 20 = c אז הקו הוא y = 9 / 2x + 20
מהי המשוואה של הקו העובר (2,4) ויש לו שיפוע או -1 בצורת נקודת שיפוע?
Y = 4 = - (x-2) בהתחשב בעובדה שהדרג (m) = -1 הניח נקודה שרירותית כלשהי על הקו (x_p, y_p) הידועה כי שיפוע הוא m = ("שינוי ב- y") ("שינוי ב- x = g, y_g) -> (= 4) כך m = ("שינוי ב- y") / (שינוי ב- x) = (y_p-y_g) / (x_p-x_g) (y_p-4) / (x_p-2) (x_p-2) אז יש לנו m = (y_p-4) / (x_p-2) הכפל את שני הצדדים על ידי (x_p-2) y_p-4 = m (x_p-2) larr "אנחנו מקבלים את זה m = -1. אז במונחים כלליים יש לנו כעת y-4 = - (x-2) '~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ ~ שים לב כי למרות הערך של c ב y = mx + C לא צוין בצורת מדרון נקודה זה מוטבע בתוך המשוואה. תן לי להראות לך מה אני מתכוון: לשים מ חזרה y-4 = m (x-2) y-4