כאשר הביטוי x-1 מוחלף למשוואה הראשונה עבור y, מהי המשוואה המתקבלת כאשר ניתנת 3x-y = 2, y = x-1?

כאשר הביטוי x-1 מוחלף למשוואה הראשונה עבור y, מהי המשוואה המתקבלת כאשר ניתנת 3x-y = 2, y = x-1?
Anonim

תשובה:

# x = 3/2 #

כל צעד מוצג. כאשר אתה הופך להיות בטוח יותר עם סוג זה של שאלה תתחיל לקפוץ צעדים ולהיות הרבה יותר מהר בפתרון אותם.

הסבר:

בהתחשב you

# "" y = x-1 "" ………………. משוואה (1) #

# 3x-y = 2 "" ……………….. משוואה (2) #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

באמצעות משוואה) 1 (תחליף # y # במשוואה (2)

# xolor (ירוק) (3xcolor (אדום) (- y) = 2 "" -> "3xcolor (אדום) (- (x-1)) = 2 #

# 3x-x + 1 = 2 #

אבל # 3x-x = 2x #

# 2x-1 = 2 #

הוסף 1 לשני הצדדים

# 2x-1 + 1 = 2 + 1 #

# 2x + 0 = 3 #

# 2x = 3 #

מחלקים את שני הצדדים ב -2

# 2 / 2xx x = 3/2 #

אבל #2/2=1#

# x = 3/2 #