מה הפתרון עבור ABS (2x - 3) - 10 = -1 =?

מה הפתרון עבור ABS (2x - 3) - 10 = -1 =?
Anonim

תשובה:

#x = {-3,6} #

הסבר:

התחל על ידי בידוד מודולוס בצד אחד של המשוואה

# | 2x-3 | - צבע (אדום) (שחור) (10) + צבע (אדום) לביטול (שחור) (10) = -1 + 10 #

# | 2x-3 | = 9 #

אתה הולך להסתכל על שני מקרים עבור משוואה זו

  • # (2x-3)> 0 #, כלומר, יש לך

# | 2x-3 | = 2x-3 #

ואת המשוואה היא

# 2x - 3 = 9 #

# 2x = 12 => x = 12/2 = צבע (ירוק) (6) #

  • # (2x-3) <0 #, אשר יקבלו אותך

# | 2x-3 | = - (2x-3) = -2x + 3 #

ואת המשוואה היא

# -2x + 3 = 9 #

# = X = = = = x = 6 / (- 2) = צבע (ירוק) (- 3) #

כי אין לך הגבלה על הערכים של #איקס# כי אתה עושה עבור פתרונות חיצוניים, שני הערכים הם פתרונות תקפים.