תשובה:
התשובה הפשוטה היא
הסבר:
מאז הכפל הוא commutative (כלומר
כדי לפשט את
עכשיו הנה הביטוי שלנו (הוספתי קידוד צבע עבור כל מונח כך שקל יותר לעקוב אחריו:
זוהי תוצאה פשוטה. מקווה שזה עזר!
תשובה:
התשובה היא
הסבר:
דרך טובה להבין מה קורה כאן היא לכתוב את כל מכפילי (אני הולך למנוע הרחבת כל המעריכים):
עכשיו, אנחנו יכולים להתחיל לקבץ כמו אלמנטים:
כפי שאתה יכול או לא יודע, כאשר אתה להכפיל שני מעריכים יחד עם אותו בסיס, אתה פשוט להוסיף את הערכים של הכוחות יחד. בדרך זו:
המשוואה הדיפרנציאלית (dphi) / dx + kphi = 0 כאשר k = (8pi ^ 2mE) / h ^ 2E, m, h הם קבועים. מצא מה הוא (h / (4pi)) אם m * v * x ~ ~ (h / (4pi))?
הפתרון הכללי הוא: phi = Ae ^ (- (8pi ^ 2mE) / h ^ 2x) איננו יכולים להמשיך הלאה כאשר V אינו מוגדר. יש לנו: (dphi) / dx + - k ki phi 1 / phi (dphi) / dx = - k כעת, אנו מפרידים בין המשתנים כדי לקבל int 1 / phi d phi = - int k dx אשר מורכב אינטגראלים סטנדרטיים, כך אנו יכולים לשלב: ln | phi | = kx + lnA:. פי | | = Ae ^ (- kx) אנו מציינים כי המעריכי הוא חיובי על כל התחום שלו, וגם כתבנו C = lnA, כמו קבוע של אינטגרציה. לאחר מכן אנו יכולים לכתוב את הפתרון הכללי כ: phi = Ae ^ (- kx) = Ae ^ (- 8pi ^ 2mE) / h ^ 2x) לא נוכל להמשיך הלאה כאשר V אינו מוגדר.
מהו ערך המקדם 'B' בצורתה של 2x ^ 2 + 14x-36y ^ 2 = 2 (x + By) (x-2y)?
B = 9 2x ^ 2 + 14x-36y ^ 2 = 2x ^ 2 + 18x-4x-36y ^ 2 = 2x (x + 9y) -4y (x + 9y) = (x + 9y) (2x-4y) = 2 (x + צבע (אדום) 9y) (x-2y) לכן B = צבע (אדום) 9
כאשר מנסים לפתור עבור y מה התשובה 12x = -36y?
Y = -x / 3 12x = -36y = (12x) / - 36 = (36y) / - 36 => (12 / -36) x = 1y => y = -x / 3