תשובה:
הפתרונות למשוואה הם:
#color (כחול) (x = -1, x = -2 #
הסבר:
# x ^ 2 + 3x +2 = 0 #
אנחנו יכולים לפתור את הביטוי על ידי גורם ראשון.
על ידי פיצול באמצע טווח
# x ^ 2 + 3x +2 = 0 #
# x ^ 2 + 2x + x + 2 = 0 #
#x (x + 2) +1 (x + 2) = 0 #
#color (כחול) (x + 1) (x + 2) = 0 #
השוואת הגורמים לאפס:
#color (כחול) (x + 1 = 0, x = -1) #
#color (כחול) (x + 2 = 0, x = -2 #
תשובה:
x = -2 או x = -1
הסבר:
שתי דרכים סטנדרטיות לפתרון משוואה ריבועית:
ראשית אתה יכול factorise אותו לטופס:
# x ^ 2 + 3x + 2 = 0 #
# x ^ 2 + (a + b) x + ab = 0 #
# (x + a) (x + b) = 0 #
לכן אנחנו צריכים שני מספרים המספקים:
# a + b = 3 & ab = 2 #
# => a = 2; b = 1 #
אז הביטוי הוא:
# (x + 2) (x + 1) = 0 #
אז זה טריוויאלי לראות שאם # x = -2 או x = -1 # אז הביטוי נכון. אלה הפתרונות.
הפתרון השני הוא להשתמש בנוסחה לפתרון משוואה ריבועית:
# a * x ^ 2 + b * x + c = 0 #
=>
#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #
# a = 1, b = 3, c = 2 # אז יש לנו:
#x = (- 3 + sqrt (9-8)) / 2 = -1 # או #x = (- 3-sqrt (9-8)) / 2 = -2 #
אותם שני פתרונות