מהו המרחק בין (-6, 3, 4) לבין (-5, -1, 1)?

מהו המרחק בין (-6, 3, 4) לבין (-5, -1, 1)?
Anonim

תשובה:

#sqrt (26) #

הסבר:

ייתכן שאתה מכיר את הנוסחה דו מימדי המרחק, אשר אומר לנו את המרחק בין # (x_1, y_1) # ו # (x_2, y_2) # J

#sqrt ((x_2-x_1) ^ 2 + (y_2-y_1) ^ 2) #

יש נוסחה דומה לשלושה ממדים עבור המרחק בין # (x_1, y_1, z_1) # ו # (x_2, y_2, z_2) #, כלומר:

#sqrt ((x_2-x_1) ^ 2 + (y_2-y_1) ^ 2 + (z_2-z_1) ^ 2) #

כך בדוגמה שלנו, המרחק בין # (x_1, y_1, z_1) = (-6, 3, 4) # ו # (x_2, y_2, z_2) = (-5, -1, 1) # J

#sqrt ((x_2-x_1) ^ 2 + (y_2-y_1) ^ 2 + (z_2-z_1) ^ 2) #

# (+) - (+ -) - (+ -)) (+ -) +

# = sqrt (1 ^ 2 + (- 4) ^ 2 + (- 3) ^ 2) # #

# = sqrt (1 + 16 + 9) #

# = sqrt (26) #