תשובה:
הפתרון הוא
הסבר:
ראשית, הכפל את שני הצדדים על ידי
זה הפתרון. מקווה שזה עזר!
תשובה:
הסבר:
כמה דרכים, הפשוטה ביותר תהיה להעביר את הראשון
ואז להעביר את
ואז לחלק את שני הצדדים על ידי
דרך נוספת לעשות זאת היא למעשה לחלק את
שימוש באותה שיטה מעל זה יעשה
Ieties
כיצד ניתן לפתור frac {(x - 4)} {3} = frac {9} {12}?
X = 4/4) 1 () x (4) 4 (4) 4 (4) 4 (x) 4 (= 9 לחלק 4 משני הצדדים. x-4 = 9/4 ולבסוף, להוסיף 4 לשני הצדדים. x = 9/4 + 4 אם תרצה בכך, תוכל להפוך אותם למכנה זהה: x = 9/4 + 4/1 x = 9/4 + 16/4 צבע (כחול) (x = 25/4 מקווה שעוזר!
כיצד ניתן לפתור frac {2x} {2x + 5} = frac {2} {3} - frac {6} {4x + 10}?
X = 1/2 [2x] / [2x + 5] = 2/3 - 6 / [2 [2x + 5}] [2x + 3] / [2x + 5] = 2/3 6x + 9 = 4x + 10 2x = 10 x = 1/2
כיצד ניתן לפתור frac {x} {x - 1} + frac {4} {x + 1} = frac {4x - 2} {x ^ {2} - 1}?
בסדר, ראשית, יש לך x-1, x + 1, ו- x ^ 2-1 כמכנה בשאלה שלך. לכן, אני אקח את זה כמו השאלה מניח במרומז כי x! = 1 או -1. זה בעצם די חשוב. בואו נצרף את השבר מימין לשבר אחד, x (x-1) + 4 (x + 1) = (x (x + 1)) / (x-1) (x + 1) + (X + 2 + x + 4x - 4) / (x ^ 2-1) = (x ^ 2 + 5x -4 ) / (x ^ 2 -1) כאן, שים לב (x-1) (x + 1) = x ^ 2 - 1 מהבדל של שני ריבועים. יש לנו: (x ^ 2 + 5x -4) / (x ^ 2 -1) = (4x-2) / (x ^ 2-1) לבטל את המכנה (הכפל את שני הצדדים על ידי x ^ 2-1) x ^ 2 + 5x -4 = 4x-2 שים לב כי צעד זה אפשרי רק בגלל ההנחה שלנו בהתחלה. (X ^ 2-1) (x ^ 2-1) = 1 הוא תקף רק עבור x ^ 2-1! = 0. x ^ 2 + x -2 = 0 אנו יכולים להגדיר את המשוואה הריבוע