מהו -q -11 = 2q + 4?

מהו -q -11 = 2q + 4?
Anonim

תשובה:

# q = -5 #

הסבר:

כדי לפתור את הערך של # q #, עלינו לבודד את המשתנה, # q #. התחל על ידי גריעה # 2q # משני הצדדים לשים כל מושג עם המשתנה, # q #, בצד אחד של המשוואה.

# -q-11 = 2q + 4 #

# -q # #color (אדום) (- 2q) -11 = 2q # #color (אדום) (- 2q) + 4 #

לפשט.

# -3q-11 = 4 #

הוסף #11# לשני הצדדים כך שכל התנאים ללא המשתנה, # q #, הוא בצד השני של המשוואה.

# -3q-11 # #color (אדום) (+ 11) = 4 # #color (אדום) (+ 11) #

לפשט.

# -3q = 15 #

מחלקים כל מונח #-3# על שני הצדדים כדי למצוא את הערך של המשתנה, # q #.

# -3qcolor (אדום) (-: - 3) = 15 צבע (אדום) (-: - 3) #

לפשט.

# q = -5 #