לפתור את המשוואה באמצעות החלפת. 2t ^ (2/5) + 7t ^ (1/5) + 3 = 0?

לפתור את המשוואה באמצעות החלפת. 2t ^ (2/5) + 7t ^ (1/5) + 3 = 0?
Anonim

תשובה:

# t = -1 / 32 או t = 243 #

הסבר:

תן # u = t ^ (1/5) #

המשוואה ואז הופך

# 2u ^ 2 + 7u + 3 = 0 #

באמצעות נוסחה ריבועית #x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac) / (2a) #

אנו מוצאים את זה # u = -1 / 2 או u = -3 #

חיבור # u # ל # t #, אנחנו מקבלים

# t ^ (1/5) = 1/2 # או # t ^ (1/5) = - 3 #

עם מחשבון, אתה יכול לקחת את #root (1/5) # של שני המספרים, ויהיו לך שני פתרונות # t #:

# t = -1 / 32 או t = 243 #