מהי הנוסחה הריבועית וכיצד היא נגזרת?

מהי הנוסחה הריבועית וכיצד היא נגזרת?
Anonim

עבור כל משוואה ריבועית כללית של הטופס # ax ^ 2 + bx + c = 0 #, יש לנו את הנוסחה ריבועית כדי למצוא את הערכים של x לספק את המשוואה והוא נתון על ידי

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

כדי לגזור נוסחה זו, אנו משתמשים בהשלמת הריבוע במשוואה הכללית # ax ^ 2 + bx + c = 0 #

בחלוקה על ידי כל שאנו מקבלים: # x ^ 2 + b / ax + c / a = 0 #

עכשיו לקחת את מקדם של x, חצי זה, מרובע זה, ולהוסיף אותו לשני הצדדים לסדר מחדש להגיע

# x ^ 2 + b / ax + (b / (2a)) ^ 2 = b ^ 2 / (4a) ^ 2-c / a #

עכשיו ימין בצד שמאל כמו ריבוע מושלם לפשט את יד ימין.

#therefore (x + b / (2a)) ^ 2 = (b ^ 2-4ac) / (4a ^ 2) # #

עכשיו לוקח את השורש הריבועי משני הצדדים תשואות:

# x + b / (2a) = + - sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

לבסוף פתרון עבור x נותן

# x = -b / (2a) + - sqrt (b ^ 2-4ac) / (2a) #

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #