כיצד ניתן לפתור (x-3) / (5) + (2x + 1) / (4) = 6 / (10)?

כיצד ניתן לפתור (x-3) / (5) + (2x + 1) / (4) = 6 / (10)?
Anonim

הפתרון הוא # x = 19/14 #.

הנוהל הוא כדלקמן:

ראשית, אתה צריך לעשות מכנה משותף עבור שני חברי המשוואה. מכפיל משותף מינימלי של 5, 4 ו 10 הוא 20. אז אתה כותב את המשוואה כמו # (4 (x-3)) / 20 + (5 (2x + 1)) / 20 = (2 · 6) / 20 #, ולאחר מכן, הפעלה, אתה מקבל: # (4x-12) / 20 + (10x + 5) / 20 = 12/20 #. והפעלת התנאים הדומים לך: # (14x-7) / 20 = 12/20 #.

עכשיו אתה חייב לעבוד רק עם המונים ביצוע: # 14x-7 = 12 => 14x = 19 => x = 19/14 #.