תשובה:
השורש הריבועי של
הסבר:
מאז
אתה יכול להתקרב אותו בשיטת ניוטון Raphson.
אני רוצה לנסח מחדש את זה קצת כמו כדלקמן:
תן
בחר
הפוך את השימוש בנוסחאות:
#p_ (i + 1) = p_i ^ 2 + n q_i ^ 2 #
#q_ (i + 1) = 2 p_i q_i #
זה ייתן קירוב רציונלי טוב יותר.
לכן:
# p_1 = p_0 ^ 2 + n q_0 ^ 2 = 19 ^ 2 + 89 * 2 ^ 2 = 361 + 356 = 717 #
# q_1 = 2 p_0 q_0 = 2 * 19 * 2 = 76 #
אז אם נעצור כאן, נקבל אומדן:
#sqrt (89) ~ 717/76 ~~ 9.434 #
בואו נלך עוד צעד אחד:
# p_2 = p_1 ^ 2 + n q_1 ^ 2 = 717 ^ 2 + 89 * 76 ^ 2 = 514089 + 514064 = 1028153 #
# q_2 = 2 p_1 q_1 = 2 * 717 * 76 = 108984 #
אז אנחנו מקבלים קירוב:
#sqrt (89) ~~ 1028153/108984 ~~ 9.43398113 #
שיטה זו ניוטון Raphson מתכנס במהירות.
למעשה, קירוב פשוט למדי
#sqrt (89) ~~ 500/53 ~~ 9.43396 #
אם נחיל צעד איטרציה זה, אנו מקבלים קירוב טוב יותר:
#sqrt (89) ~~ 500001/53000 ~~ 9.4339811321 #
הערת שוליים
כל השורשים הריבועיים של מספרים שלמים וחיוביים יש המשך הרחבות המשך המשך, שבו אתה יכול גם להשתמש כדי לתת קירובים רציונלי.
עם זאת, במקרה של
#sqrt (89) = 9; (2, 1 / (3 + 1 / (2 + 1 / (18 + 1 / (2 + 1 / (3 + …))))))) #
הקירוב
מהו שורש הריבוע של 15 פעמים (שורש ריבועי של 12 - שורש ריבועי של 15)?
(15) (15)) = אנחנו יכולים להכפיל: = 15 sqrt (15) sqrt (12) -qqrt (15) (15) = 15 = sqrt (15) sqrt (12) -15 = בגלל: sqrt (15) sqrt (15) = (sqrt) (15)) ^ 2 = 15 ואז יש לנו: = sqrt (15) sqrt (12) (15 * 12) -15 = sqrt (5 * 3 * 4 * 3) -15 = = sqrt (5) sqrt (9) sqrt (4) -15 = 3 * 2sqrt (5) -15 = 6sqrt (5) -15
מהו שורש הריבוע של 7 + שורש ריבועי של 7 ^ 2 + שורש ריבועי של 7 ^ 3 + שורש ריבועי של 7 ^ 4 + שורש ריבועי של 7 ^ 5?
Sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) הדבר הראשון שאנחנו יכולים לעשות הוא לבטל את השורשים על אלה עם כוחות אפילו. מאז: sqrt (x ^ 2) = x ו sqrt (x ^ 4) = x ^ 2 עבור כל מספר, אנחנו יכולים רק לומר כי sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 3) + 49 + sqrt (7 ^ 5) עכשיו, 7 ^ 3 ניתן לשכתב כמו 7 ^ 2 * 7, וכי 7 ^ 2 יכול לצאת מן השורש! אותו הדבר חל על 7 ^ 5 אבל זה rewritten כמו 7 ^ 4 * 7 sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) = sqrt (7) + 7 + 7sqrt (7) + 49 + 49sqrt (7) עכשיו אנחנו שמים את השורש בראיות, sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + 7 +
מהו שורש הריבוע של האינסוף, ואת שורש הריבוע של אפס?
הריבוע של האינסוף יכול לבוא לידי ביטוי כגבול הגבול הבא (x-> oo) sqrtx = + oo ומכאן השורש הריבועי של האינסוף הוא אינסוף גם אנחנו יודעים כי oo * oo = oo ומכאן אנו מסיקים את אותה תשובה. הגבול של השורש הריבועי של אפס הוא אפס.