תשובה:
הסבר:
שורשים מרובעים להפיץ על פני הכפל, כלומר:
בידיעה זו, קל לראות היכן נוכל לפשט את המשוואה הנתונה:
מספר פעמים ועוד שלוש פעמים מספר אחר שווה 4. שלוש פעמים את המספר הראשון ועוד ארבע פעמים את המספר השני הוא 7. מה הם מספרים?
המספר הראשון הוא 5 והשני הוא -2. תן x להיות המספר הראשון ו- y להיות השני. אז יש לנו {(2x + 3y = 4), (3x + 4y = 7):} אנו יכולים להשתמש בכל שיטה כדי לפתור את המערכת. לדוגמה, על ידי חיסול: ראשית, חיסול x על ידי חיסור מספר של המשוואה השנייה מן הראשון, 2x + 3y- 2/3 (3x + 4y) = 4 - 2/3 (7) => 1 / 3y = 2 = 3 = = y = -2 = 2x = 10 = x = 5 = = 2 = - = = = = 2 = = = = 2 = 5 והשני הוא -2. בדיקה על ידי חיבור אלה מאשרת את התוצאה.
איך לפשט ולכתוב (4.1 פעמים 10 ^ 5) (2 פעמים 10 ^ 7) בסימון מדעי?
(10 = bxx10 ^ d) = (ac) (10 ^ (b +) = (10 פעמים) d = a 4.1 = c = 2 ac = 8.2 10 ^ (b + d) = 10 ^ (5 + 7) = 10 ^ 12 8.2xx10 ^ 12
איך אתה לפשט sqrt 2 פעמים sqrt 2?
2 sqrt (א) * sqrt (b) = sqrt (א * ב) כך במקרה שלנו: sqrt (2) * sqrt (2) = sqrt (2 * 2) אשר לאחר מכן מפשט לתוך: sqrt (4) אשר לאחר מכן להיות פשוט יותר לתוך: 2 להכפיל לבדוק את התשובה הזו, 2 * 2 = 4 וזה זהה sqrt (4)