תשובה:
# (xy-1) ## (xy-4) #
הסבר:
לשבור את הביטוי לקבוצות
(# x ^ 2y ^ 2-xy #) #+# # (- 4xy + 4) #
גורמים את המונחים הנפוצים
# xy ## (xy-1) ## 4 (xy-1) #
גורם לחלוטין
# (xy-1) ## (xy-4) #
הערה: # xy-1 # המונחים מופיעים פעמיים כאשר בהתחלה factoring החוצה מונחים נפוצים. אם אתה factoring ידי קיבוץ ואתה לא מקבל ביטוי אחד בסוגריים כי הוא מופיע פעמיים, עשית משהו לא בסדר.
תשובה:
אם #x ו- y # ביחד לתת לך בעיה לחשוב על זה ככה.
# (xy-1) (xy-4) #
הסבר:
הגדר # xy = a # הנות you
# a ^ 2-5a + 4 #
כל מספר גורמים של 4 הם # 1xx4 ו- 2xx2 #
לא ש #4+1=5# אבל אנחנו צריכים -5 כך:
# (- 1) xx (-4) = + 4 (+) + (- 4) = - 5 #
אז יש לנו:
# (a-1) (a-4) #
אבל # a = xy # כך על ידי החלפה לנו:
# (xy-1) (xy-4) #