תשובה:
# = 1 / (4x ^ 2y ^ 4) ^ 3 #
הסבר:
# ((2x ^ 0. 2x ^ 3) / (xy ^ -4)) ^ - 3 #
מאז # x ^ 0 = 1 # אנחנו מקבלים
# (2 (1) 2x ^ 3) / (xy ^ -4)) ^ - 3 #
# = (4x ^ 3) / (xy ^ -4)) ^ - 3 #
# = (4x ^ 2) / (y ^ -4)) ^ - 3 #
# = ((4x ^ 2) (y ^ 4)) ^ - 3 #
# = (4x ^ 2y ^ 4) ^ - 3 #
# = 1 / (4x ^ 2y ^ 4) ^ 3 #
תשובה:
# 1 / (64x ^ 6y ^ 12) # #
הסבר:
יש כאן כמה חוקי מדדים.
אין חוק חשוב יותר מאחרים. ישנן דרכים שונות לפשט את הביטוי.
# (2x ^ 0xx 2x ^ 3) / (xy ^ -4)) ^ - 3 "חפש את החוקים הברורים הראשונים" # #
=# ((2 צבע (אדום) (x ^ 0) xx 2 צבע (כחול) (x ^ 3)) / (צבע (כחול) (x) y ^ -4)) ^ - 3 "" צבע (אדום) 0 = 1), צבע (כחול) (x ^ 3 / x = x ^ 2) #
=# ((2xxcolor (אדום) (1) xx2color (כחול) (x ^ 2)) / y ^ -4) ^ (3)
=# (צבע (ירוק) (2xx2x ^ 2) / צבע (כתום) (y ^ -4)) ^ צבע (מגנטה) (- 3) "(a / b) ^ - m = (b / a) ^ (+ m) #
=# צבע (כתום) (y ^ -4) / צבע (ירוק) (2xx2x ^ 2)) ^ צבע (מגנטה) 3 #
=# (1 / (2xx2x ^ 2 צבע (כתום) (y ^ 4))) ^ 3 "" צבע (כתום) (x ^ -1 = 1 / x) # #
=# (1 / (4x ^ 2y ^ 4)) ^ צבע (אדום) 3 #
=#color (אדום) (1 / (64x ^ 6y ^ 12)) #