תשובה:
הסבר:
מרובע את המשוואה:
החל את הרחבת
פקטור את הריבוע.
שים לב כי החלפת 4 במשוואה מחזירה 2 = -2, וזה לא נכון. אז אנחנו מזניחים x = 4 בפתרון של פתרונות. הקפד לאמת את התשובות שלך לאחר פתרון (אל תעשה את הטעות שלי!)
תשובה:
הסבר:
ראשית, מרובע משני הצדדים:
לפשט:
העבר הכל לצד אחד של המשוואה:
עכשיו אנחנו צריכים גורם.
המשוואה שלנו היא צורה סטנדרטית, או
טופס factored הוא
יש לנו שני כללים למצוא
#M# ו# n # חייב להכפיל עד ל#a * c # , או#36# #M# ו# n # חייב הוסף עד ל# b # , או#-13#
שני מספרים אלה הם
לכן,
עם זאת, אנחנו עדיין צריכים לבדוק את התשובות שלנו על ידי החלפת אותם בחזרה לתוך המשוואה המקורית, שכן יש לנו שורש ריבועי במשוואה המקורית שלנו.
בואו לבדוק אם
זה לא נכון! זה אומר ש
עכשיו בואו נבדוק
זה נכון! זה אומר ש
אז התשובה הסופית היא
מקווה שזה עוזר!
תשובה:
הסבר:
ראשית, מרובע שני הצדדים של משוואה זו.
עכשיו לשים בצורה סטנדרטית.
גורם.
כאשר ריכדנו את שני הצדדים בתחילת הדרך, אפשרנו פתרון חיצוני
איך אתה מפשט (1 / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / (1 / sqrt (a + 1) -1 / sqrt (a-1)) div sqrt (a + 1) / (א 1) - (a + 1) sqrt (a-1)), a> 1?
(1 + sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / (1 / sqrt (a + 1) -1 / sqrt (a-1) ) (1 +) (1 +) - (1 +) - (1 +) - (1 +) sqrt (a - 1)) (= צבע = אדום) ((1 / sqrt (a- 1) +) (1 +)) / ((1) sqrt (a-1) -qqrt (a 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt (a-1)))) / (sqrt (1 +) cdot sqrt (a + 1) sqrt (a-1)) = צבע = (1) (1) / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / ((sqrt (a-1) -qqrt (a + 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt ) 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () 1 () = 1) (1) / sqrt (a-1) + sqrt (a + 1)) / ((sqrt (a-1) -qqrt (a + 1)) / (sqrt (a + 1) cdot sqrt (a-1) ) (x 1) sqx (1 +) cdot sqrt (a-1) (sqrt (a-1) -qqrt (a + 1))) / sqrt (+ 1) = צבע (כחול) (1 / sqrt (a-1) +) (x
איך אתה לפתור ולבדוק פתרונות חיצוניים ב sqrt (6-x) -sqrt (x-6) = 2?
לא קיימים פתרונות מעריכים אמיתיים למשוואה. ראשית, שים לב שהביטויים בשורש הריבועי חייבים להיות חיוביים (מגבילים למספרים ריאליים). זה נותן את האילוצים הבאים על הערך של x: 6-x> = 0 => 6> = x ו- x-6> = 0 = x x = 6 x = 6 הוא הפתרון היחיד לאי-השוויון. x = 6 אינו מספק את המשוואה בשאלה, ולכן אין פתרונות מעריכים אמיתיים למשוואה.
איך לפתור את sqrt (x + 3) - xqrt x = sqrt (4x-5)?
X = 16/11 זוהי משוואה מסובכת, אז יש לך קודם כל לקבוע את השליטה של זה: x + 3> 0 ו x> 0 ו 4x-5> = 0 x> = - 3 ו x> 0 ו x 5 = 4 => x> = 5/4 הדרך הסטנדרטית לפתרון סוג זה של משוואות היא ריבוע החבילות, בהנחה כי: צבע (אדום) (אם a = b => a ^ 2 = b ^ 2) עם זאת, זה מביא פתרונות שקר, כי צבע (אדום) (אם a = -b => a ^ 2 = b ^ 2) אז אנחנו צריכים לבדוק את הפתרונות לאחר שנקבל את התוצאות. אז עכשיו נתחיל: xrt (x + 3) -qqrt (x) = sqrt (4x-5) (x + 3) - xqrt (x)) = 2 = (sqrt (4x-5)) ^ 2 x + 3-2sqrt (x + 3) x + x = 4x-5 עכשיו, אתה ממשיך להיות "sqrt" במשוואה, אז אתה צריך ריבוע זה שוב. סדר מחדש את המשוואה כדי ל