לפתור עבור x? 3 (2x-2) = 2 (x + 1)

לפתור עבור x? 3 (2x-2) = 2 (x + 1)
Anonim

תשובה:

# x = 2 #

הסבר:

אם אתה זוכר כי קבוע או מה מחוץ סוגריים צריך להיות מוכפל עם כל מונח בתוך סוגריים.

לכן,

# 3 (2x-2) = 2 (x 1) #

# 6x-6 = 2x + 2 #

להזיז את כל x- s ידוע לשמאל סימן שווה, ואת הקבועים בצד ימין של סימן שווה:

# 6x-2x = 2 + 6 #

# 4x = 8 #

זה נותן # x = 2 #

תשובה:

# x = 2 #

הסבר:

הרחב את הסוגריים:

# 3 (2x-2) #:

# 3 * 2x = 6x # ו #3*-2 = -6#

# 2 (x + 1) #:

# 2 * x = 2x # ו #2*1 = 2#

לפשט:

# 6x-6 = 2x + 2 #

להביא את 2x מעל שווה לעשות את זה -2x אשר מוביל אז

# 6x-2x-6 = 2 # # לכן # # 4x-6 = 2 #

לקחת את -6 כדי לעשות + 6 אז אתה מקבל:

# 4x = 6 + 2 לכן 4x = 8 #

לחלק 8 על ידי 4 אשר נותן 2 לכן #x = 2 #