תשובה:
ראה למטה.
הסבר:
כאשר אנו רואים סימן מינוס בפני עצמו ללא מספר מול סוגר, אנחנו צריכים להכפיל כל מונח בסוגר על ידי #-1#.
# לכן #
# -1 * 12x ^ 2 = -12x ^ 2 #
# -1 * 9x = -9x #
#-1*-8=8#
משמעות הדבר היא שהביטוי שלנו עכשיו
# 7x ^ 2-5x + 6-12x ^ 2-9x + 8 #
כעת אנו מפשטים על ידי שילוב של מונחים (# x ^ 2, x # וקבועים).
# לכן #
תשובה סופית: # -5x ^ 2-14x + 14 #
תשובה:
ראה תהליך שלב להלן;
הסבר:
# 7x ^ 2 - 5x + 6 - (12x ^ 2 + 9x - 8) # #
פתח את התושבת ופשוט..
# 7x ^ 2 - 5x + 6 - 12x ^ 2 - 9x + 8 #
# 7x ^ 2 - 12x ^ 2 - 5x - 9x + 6 + 8 #
# 5x ^ 2 - 14x + 12 -> "משוואה ריבועית" # #
עכשיו לפתור את משוואה ריבועית..
שימוש;
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
איפה;
#a = -5 #
#b = -14 #
#c = 12 #
החלפת הערכים..
# (=) (- 14) + - (4) - (2) - (2)
#x = (14 + - sqrt (196 + 240)) / (- 10) # #
#x = (14 + - sqrt436) / (- 10) # #
מקווה שזה עוזר!
תשובה:
ראה תהליך שלב להלן;
הסבר:
# 7x ^ 2 - 5x + 6 - (12x ^ 2 + 9x - 8) # #
פתח את התושבת ופשוט..
# 7x ^ 2 - 5x + 6 - 12x ^ 2 - 9x + 8 #
# 7x ^ 2 - 12x ^ 2 - 5x - 9x + 6 + 8 #
# 5x ^ 2 - 14x + 12 -> "משוואה ריבועית" # #
עכשיו לפתור את משוואה ריבועית..
שימוש;
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
איפה;
#a = -5 #
#b = -14 #
#c = 12 #
החלפת הערכים..
# (=) (- 14) + - (4) - (2) - (2)
#x = (14 + - sqrt (196 + 240)) / (- 10) # #
#x = (14 + - sqrt436) / (- 10) # #
מקווה שזה עוזר!