פתרו את המשוואות הדמיוניות (א) 2x = 3x -13, 5x - 6y = 23 (b) X = 2y + 11, 4x + 3y = 0?

פתרו את המשוואות הדמיוניות (א) 2x = 3x -13, 5x - 6y = 23 (b) X = 2y + 11, 4x + 3y = 0?
Anonim

תשובה:

א. #(4,-1/2)#

#(3,-4)#

הסבר:

א.

סדר מחדש את המשוואה הראשונה כדי למצוא # y # במונחים של #איקס#

# y = (3x-13) / 2 #

שים את זה במשוואה אחרת:

# 5x-6 ((3x-13) / 2) = 23 #

# 5x-9x + 39 = 23 #

# -4x = -16 #

# x = -16 / -4 = 4 #

לשים 4 לתוך המשוואה המקורית:

# y = (3 (4) -13) / 2 = -1 / 2 #

#(4,-1/2)#

כבר יש לנו #איקס# במונחים של # y # כך אנו מתמחים ב:

# 4 (2y + 11) + 3y = 0 #

# 8y + 44 + 3y = 0 #

# 11y = -44 #

# y = -44 / 11 = -4 #

כניסה חזרה:

# 4x = -3y #

# 4x = 12 #

# x = 12/4 = 3 #

#(3,-4)#