איך אתה פותר 3 / (2y-7) = 3 / y?

איך אתה פותר 3 / (2y-7) = 3 / y?
Anonim

תשובה:

נקה את שברים לפתור משוואה 2-step כדי לקבל פתרון של # y = 7 #.

הסבר:

אנחנו הראשונים רוצים לנקות את השבר בצד שמאל של המשוואה. אנו עושים זאת על ידי הכפלת # 2y-7 #:

# 3 / (2y-7) = 3 / y #

# -> 3 / (2y-7) (2y-7) = 3 / y (2y-7) #

# (3) / 3 (2y-7)) ביטול (2y-7)) = 3 / y (2y-7) #

# -> 3 = (3 (2y-7)) / y #

עכשיו אנחנו לנקות את # y # מימין, על ידי הכפלה על ידי # y #:

# 3 = (3 (2y-7)) / y #

# -> 3 * y = (3 (2y-7)) / y * y #

# (3) y = (3 (2y-7)) / ביטול (y) * ביטול (y)

# -> 3y = 3 (2y-7) #

הפצת #3# מימין נותן לנו:

# 3y = 3 (2y-7) #

# -> 3y = 6y-21 #

עכשיו אנחנו פשוט צריכים לפתור את המשוואה דו-שלבית, ויש לנו # y #:

# 3y = 6y-21 #

# -> - 3y = -21 #

# -> y = (- 21) / - 3 = 7 #