איך אתם פותרים את הנוסחה הריבועית 3x ^ 2 + 4x = 6?

איך אתם פותרים את הנוסחה הריבועית 3x ^ 2 + 4x = 6?
Anonim

תשובה:

#x = (- 4 + -2sqrt22) / 6 #

הסבר:

הנוסחה הריבועית אומרת שאם יש לנו משוואה ריבועית בצורה:

# ax ^ 2 + bx + c = 0 #

הפתרונות יהיו:

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

במקרה שלנו, אנחנו צריכים לחסר #6# משני הצדדים כדי לקבל את זה שווה #0#:

# 3x ^ 2 + 4x-6 = 0 #

כעת אנו יכולים להשתמש בנוסחה הריבועית:

#x = (+ 4) -sqrt ((- 4) ^ 2-4 * 3 * -6)) / (2 * 3) # #

#x = (- 4 + -sqrt (16 - (- 72))) / 6 #

# (= 4 + -sqrt (22 * 4)) / 6 = (- 4 + -2sqrt22) / 6 =